Informatii utile, Revizie auto

Intervalul de Service – Cat de des trebuie sa faci revizia?

Indiferent dacă mașina ta este pe benzină, diesel, hibridă sau electrică, va avea nevoie de o revizie. Iată un ghid rapid pentru întreținerea mașinii și intervalele de service…

Fiecare producător de mașini vă va spune că respectarea programului de întreținere al vehiculelor dumneavoastră este cea mai bună modalitate de a le menține fără probleme și de a proteja valoarea reziduală. S-ar putea să vă întrebați exact când trebuie întreținut autovehiculul, ce include acel serviciu și cât va costa. Am creat acest ghid pentru a explica tot ce trebuie să știți despre intervalele de service.

Majoritatea producătorilor recomandă ca vehiculul dumneavoastră să fie întreținut o dată pe an sau la fiecare 15.000 de km, oricare dintre acestea survine primul. Există o mulțime de variații ale acestui program în funcție de mașină, așa că este vital să verificați manualul vehiculului pentru a afla care sunt intervalele sale de service.
Unele mașini au, de asemenea, intervale variabile de service, avertizând șoferul că o vizită la dealer este necesară pe baza datelor colectate de la senzorii din jurul vehiculului.

Totuși, este extrem de important si mediul in care este exploatata masina; un vehicul utilizat preponderent in mediul urban va avea nevoie de revizii mai dese decat un autovehicul exploata in mediu extra-urban.

Cât de des ar trebui să realizați revizia?

Dacă mașina dvs. este încă în garanția producătorului, va trebui să aveți mașina întreținută în conformitate cu programul de service al producătorului pentru a păstra garanția valabilă. Mașinile mai vechi pot beneficia, de asemenea, de întreținere anuală – o mașină întreținută în mod regulat și întreținută ar trebui să circule timp de zeci de ani și să ajungă la sute de mii de km cu puține probleme.

INTERVAL DE SERVICE RECOMANDAT

15.000 km
sau
1 an

Întreținându-ți mașina în mod corespunzător și păstrând un istoric detaliat al service-ului, contribuiți la păstrarea valorii acesteia atunci când vine timpul să vindeți.

Cât costă o revizie auto?

Prețul unui service auto depinde de starea vehiculului, de reparațiile pe care trebuie să le fi efectuate și de costul manoperei mecanicului. Ca un ghid aproximativ, un hatchback de familie ar putea costa între 400 și 100 de lei înainte de orice reparație. Mașinile de lux și sport tind să aibă costuri de întreținere mai scumpe ca urmare a componentelor mai scumpe și pot varia între 2000 si 5000 de lei și chiar mai mult.

Producătorii produc o listă detaliată a lucrărilor care trebuie făcute la fiecare service din programul de service al unei mașini și astfel unele servicii pot fi mai scumpe decât altele.

Chiar dacă mașinile mai vechi sunt mai predispuse la probleme, este la fel de important să se întrețină mașinile mai noi. Producătorul sau agenția dvs. de leasing vă poate solicita să vă întreține mașina anual pe durata contractului pentru a-și menține starea și pentru a-i proteja valoarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *